رنگ پلاستیک چیست ؟| مزایا ومعایب
امروزه نقاشی روشی بسیار متداول برای ترمیم سطوح داخلی و همچنین تکمیل سطوح در فضای باز است. در این راستا، تولیدکنندگان طیف گسترده ای از رنگ ها را ارائه می دهند که در میان آن ها رنگ پلاستیک مورد توجه بسیاری از افراد است. از این رو در این مقاله می خواهیم با رنگ های پلاستیک که شرکت رنگ با ما نیز به صورت گسترده ای به تولید آن ها مشغول است بپردازیم. بنابراین ابتدا به معرفی انواع رنگ های پلاستیک پرداخته می شود. سپس مزایا و معایب رنگ های پلاستیک به طور مفصل شرح و ارائه می گردد. در قسمت بعد موارد استفاده و کاربردهای این رنگ روی سطوح توضیح داده می شود. سپس به طور خلاصه روش های نگهداری و استفاده از این رنگ مطرح می گردد. در پایان نیز روش پاک کردن رنگ پلاستیک از روی سطوح که به صورت ناخواسته رخ داده است، آموزش داده می شود.پس با فروشگاه رنگ باما در بخش مقالات رنگ باما همراه باشید .
معرفی رنگ پلاستیک
رنگ های پلاستیک که بر پایه آب هستند، جزو نخستین انواع رنگ بوده اند و شروع استفاده از آن ها به زمان های خیلی دور در تاریخ برمی گردد. در واقع می توان گفت که از غارنشین ها گرفته تا مصری ها، از رنگ های بر پایه آب برای نقاشی دیوارها و مصارف دیگر استفاده می کردند. با گذشت زمان این رنگ ها بهبود پیدا کرده اند به گونه ای که بشرِ امروز شاهد رنگ های پلاستیک با ویژگی های مختلفی است. اما همواره رنگ های پلاستیک بیشترین استفاده را در نمای داخلی ساختمان مانند سقف و دیوارها داشته اند. رنگ پلاستیک بر پایه پلی وینیل استات برای مصارف ساختمانی نیز برای اولین بار در سال 1338 در ایران تولید و عرضه شد.
رنگ پلاستیک امروزی حاوی ذرات پلاستیکی میکروسکوپیِ چسب، بتونه و رنگدانه هستند که در آب حل می شوند. این رنگ ها محلول در آب هستند، اما در هنگام خشک شدن،تقریبا ضد آب می شوند. چسب استفاده شده در رنگ پلاستیک می تواند از انواع مختلف مواد مانند وینیل باشد. این رنگ ها در دو گروه رنگ تمام پلاستیک و نیم پلاستیک به بازار عرضه می شوند. رنگ تمام پلاستیک نسبت به نوع نیمه پلاستیکی مقاومت خوبی در برابر آب دارد اما پایداری خوبی در برابر رطوبت ندارد. از سوی دیگر رنگ نیم پلاستیک نسبت به نوع تمام پلاستیک از مقاومت کم تری در برابر آب و رطوبت برخوردار است ولی استفاده از آن ها کاربرد بیشتری دارد. اگر بخواهیم به طور اختصاصی به تفاوت این دو رنگ در برند آیسافام بپردازیم باید بگوییم که رنگ تمام پلاستیک 100 آیسافام دارای کیفیت و ماندگاری بهتری نسبت به رنگ نیمه پلاستیک است و رنگ پلاستیک قابل شستشو مطمئنی به حساب میآید . این محصول، مناسب مشتریانی است که خواستار رنگی مقرون به صرفه و در عین حال دارای پوشانندگی بالا می باشند. این رنگ ها مناسب و ایده آل جهت استفاده در سطوح داخلی مانند سقف ها، نقاشی های قبلی، دیوار گچی خشک شده، پنل گچی و غیره می باشد. از سوی دیگر پوشرنگ نیم پلاستیک جزو پر استفاده ترین رنگ داخلی ساختمان است، این رنگ آب پایه بوده و در آن از مواد مضر و سرطان زا مانند مشتقات نفتی استفاده نشده است، به همین دلیل مواد به کار رفته در آن به هیچ وجه برای محیط زیست و سلامت انسان خطرناک نیست، بوی کم یکی دیگر از ویژگی های این محصول است. این محصول مناسب مشتریانی است که می خواهند سطح در عین پوشانندگی دچار ترک خوردگی نشود. پوشرنگ نیم پلاستیک 110 آیسافام با توجه به استفاده از مواد با کیفیت بالا، همزمان اقتصادی ترین رنگ نیم پلاستیک آیسافام نیز می باشد. زمان خشک شدن سطحی این رنگ ۲ ساعت می باشد. به طور کلی پیشنهاد می شود از رنگ نیم پلاستیک برای نقاشی دیوارها، سقف های داخلی ساختمان، سقف های دارای نقاشی قدیمی استفاده شود. همچنین این محصول برای سطوح دیگری مانند گچ، چوب، آجر، سیمان نیز قابل استفاده است.
مزایا رنگ پلاستیک
رنگ پلاستیک رنگی با ایمنی بالا است که برای سلامتی انسان و محیط زیست خطری ندارند. اگرچه این رنگ ماندگاری رنگ روغنی را ندارد، اما بازه زمانی لازم برای خشک شدن آن کوتاه تر از رنگ روغنی است. بنابراین در صورتی که نقاشی یک فضا نیاز به سرعت عمل بالایی داشته باشد، بهتر است از رنگ پلاستیک استفاده شود. با توجه به این ویژگی می توان چند لایه رنگ را در یک روز روی دیوار پیاده کرد.
این رنگ ها بوی کمی دارند و تمیز کردن آن ها ساده است. برای تمیز کردن این رنگ ها می توان به سادگی از کمی آب و صابون استفاده کرد اما تمیز کردن رنگ روغنی نیاز به صرف زمان و انرژی بیشتری دارد. به همین دلیل استفاده از این رنگ ها برای دیوارهای داخلی مناسب تر است. نکته مثبت دیگر این رنگ ها درمقایسه با رنگ روغنی این است که هزینه کمتری دارند. یکی از معایب این رنگ ها ماندگاری کم آن ها است، اما با توجه به دوستدار طبیعت بودن و مضرات کمتری که نسبت به رنگ روغنی دارند، انتخاب بسیاری از افراد هستند.
برای جمع بندی مطالب فوق می توان گفت که مزایا و معایب رنگ پلاستیک به شرح زیر است.
مزایای استفاده از رنگ پلاستیک:
- عدم نیاز به آماده سازی سطوح قبل از نقاشی
- عدم رشد کپک در سطوح نقاشی شده
- عدم انتشار مواد سمی
- قابلیت تمیزشوندگی آسان با آب
- خشک شدن سریع
- انعطاف پذیر و مقاوم در برابر ترک خوردگی
- قابلیت استفاده در تمام سطوح
- ماندگاری و پایداری با گذشت زمان
- مقاوم در برابر نور آفتاب
معایب رنگ پلاستیک
معایب استفاده از رنگ پلاستیک:
- عدم ایجاد درخشندگی روی سطوح
- ماندگاری و دوام کمتر نسبت به سایر رنگ ها
- امکان لایه لایه شدن در حضور رطوبت
فروشگاه رنگ در کرمان | فروش رنگ در شهر کرمان | فروش رنگ اکریلیک در کرمان | فروشگاه های رنگ و تجهیزات کرمان | رنگ فروشی رزین فروش چسب کرمان