مقالات

علت دون دون شدن رنگ با پیستوله در چیست؟

علت دون دون شدن رنگ با پیستوله در چیست؟

علت دون دون شدن رنگ با پیستوله در چیست؟ با فروشگاه رنگ باما در بخش مقالات رنگ باما همراه باشید تا «علت دون دون شدن رنگ با پیستوله در چیست؟» را مورد بررسی قرار دهیم . پس با فروشگاه رنگ در کرمان همراه باشید.

پوست پرتقالی شدن رنگ یا همان دون دون شدن رنگ یکی از مشکلات رایج در رنگ کاری چوب است. اگر شما علاقه‌مند به رنگ کاری چوب یا رنگ کاری با رنگ روغنی باشید ممکن است در هنگام اجرای رنگ با مشکلی مواجه شوید که از نشانه‌های آن ایجاد دانه‌های ریز بر روی رنگ بر روی سطح کار یا به‌اصطلاح پوست پرتقالی شدن رنگ هست.

مطمئناً این‌گونه مشکلات هنگام اجرای رنگ‌های روغنی و یا فوری در اثر اشتباهاتی است که ممکن است مرتکب شوید در این نوشته شما را با دلایل پوست پرتقالی شدن رنگ آشنا خواهیم کرد با رعایت این نکات یک رنگ کاری اصولی انجام خواهید داد.

هرچند هر نقاش حرفه ای ساختمان متد و شیوه خاص خودش را برای اجرای کارها دارد، ولی نکاتی وجود دارد که تمامی حرفه ای ها میدانند و رعایت میکنند.

علت دون دون شدن رنگ با پیستوله در چیست؟

اگر رنگ اجرا شده به‌اصطلاح عامیانه دون دون می‌شود، ممکن است این ایرادات در کار شما وجود داشته باشد:

غلیظ بودن رنگ

در نوشته آموزش رنگ کاری با پیستوله توضیح داده بودیم که رنگ مناسب پیستوله کمی رقیق‌تر نسبت به رنگ قلم‌مو است. به عبارتی اگر در هنگام پاشش رنگ با پیستوله رویه کار پوست پرتقالی شد ممکن است رنگ ساخته شده غلیظ باشد غلظت بیش از حد رنگ موجب پوست پرتقالی شدن آن می‌شود.

پاشش بیش از حد رنگ

اگر در هنگام پاشش رنگ با استفاده از پیستوله حجم رنگ زیادی را بر روی سطح بپاشید به عبارتی لایه ضخیم از رنگ بر روی کار ایجاد کنید ممکن است باعث پوست پرتقالی شدن رنگ شود.

 

تنظیم نبودن پیستوله

همان‌طور که می‌دانید برای پاشش صحیح و مناسب رنگ در هنگام استفاده از پیستوله باید نسبت میزان باد و میزان تخلیه رنگ را با استفاده از پیچ‌هایی که بر روی پیستون وجود دارد انجام دهید اگر این نسبت را رعایت نکنید و رنگ بیش از مقدار خروجی باد تخلیه شود موجب دانه‌دانه شدن سطح کار می‌شود.

 

دوری و نزدیکی دهانه پیستوله از سطح کار

اگر دهانه پیستوله را بیش از حد به سطح کار نزدیک کنید باعث جمع شدن رنگ در یک نقطه و شر کردن آن می‌شود همچنین اگر دهانه پیستوله را بیش از حد از سطح کار دور کنید، دانه‌های ریز رنگ قبل از رسیدن به سطح کار خشک می‌شود و یک اتصال نامناسب مولکول‌های فیلم رنگ صورت می‌پذیرد و همانند جوش بر روی سطح کار باقی می‌ماند. فاصله مناسب پیستوله تا سطح کار بین ۲۵ تا ۳۰ سانتی متر است.

تمیز نبودن سطح کار

یکی از دلایلی که باعث می‌شود رنگ پوست پرتقالی شود تمیز نبودن سطح کار هست. شما حتماً باید سطح کار را قبل از پاشش رنگ به‌خوبی تمیز کنید و هرگونه مواد شیمیایی مانند گریس، روغن، سیلیکون و دانه‌های ریز گرد و خاک را پاک کنید.

تنظیم نبودن فشار هوای دستگاه

اگر فشار باد خروجی از پیستوله بیش از حد کم و یا بیش از حد زیاد باشد موجب پوست پرتقالی شدن سطح رنگ می‌شود. همچنین تنظیم نبودن میزان فشار  باد باعث مشکلات دیگری هم خواهد شد که در آینده به آن اشاره خواهیم کرد. جالب است بدانید بخش بسزایی از مشکلات کار با پیستوله در اثر تنظیم نبودن میزان فشار باد است. تلاش کنید تجربه خود را در این زمینه افزایش دهید.

علت دون دون شدن رنگ با پیستوله در چیست؟

مناسب نبودن درجه حرارت

دمای مناسب برای رنگ کاری بین ۲۳ تا ۳۰ درجه سانتی‌گراد است. در دمای غیر از این مقدار اتصال مولکولی بین لایه فیلم رنگ را با مشکل مواجه خواهد کرد و ممکن است ایراداتی از قبیل پوست پرتقالی شدن رنگ ایجاد گردد.

 

جریان شدید هوا

اگر سطح رنگ شده را بلافاصله پس از اتمام رنگ کاری در مسیر جریان شدید هوا قرار دهید ممکن است سطح کار پوست پرتقالی شود.

 

اگر رنگ پوست پرتقالی شد چه کنیم؟

اساساً پوست پرتقالی شدن مشکلی حل ناشدنی نیست. در این حالت خللی در کیفیت و مقاومت رنگ ایجاد نمی‌شود و نیاز به پاک کردن رنگ و دوباره رنگ کاری سطح کار نیست. برای حل مشکل پوست پرتقالی شدن رنگ کافی است روی سطح کار را به‌آرامی با استفاده از یک سنباده نرم، سنباده کاری کنید و رنگ را با تینری که درصد تبخیر شوندگی پایین‌تر بسازید و بر روی کار بپاشید. دیر تبخیر شدن رنگ باعث اتصال بهتر بین مولکول‌های فیلم رنگ خواهد شد. پس در صورت تشکیل دانه‌های پوست پرتقالی بر روی سطح فیلمی صبر کنید تا فیلم کاملاً خشک و سخت شود، سپس با یک سمباده ریز سطح مورد نظر را صاف نمایید و مجدداً با یک تکنیک صحیح رنگ آمیزی کنید.

فروشگاه رنگ در کرمان | فروش رنگ در شهر کرمان | فروش رنگ اکریلیک در کرمان | فروشگاه های رنگ و تجهیزات کرمان | رنگ فروشی رزین فروش چسب کرمان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *