چطور روی رنگ روغنی، رنگ پلاستیک بزنیم؟ اولین موضوعی که حیلی از افراد برای استفاده رنگ روغنی بر روی رنگ پلاستیک از رنگ کاران میپرسند . اما با فروشگاه رنگ باما در بخش مقالات رنگ باما همراه باشید تا این موضوع رو با هم بررسی کنیم
از رنگ روغن خانه ات خسته شدی و نمیدونی چجوری تغییرش بدی؟ رنگ پلاستیک روی رنگ روغنی میزنی ولی جدا میشه؟ میخوای مراحل و طریقه زدن رنگ پلاستیک روی رنگ روغنی رو بدونی؟ یا این سوال ذهنت رو پر کرده که «ایا روی رنگ روغن میشه رنگ پلاستیک زد؟» و میخوای جوابش رو بدونی؟
برای پاسخ به این سوال ها، ادامه مقاله رو بخون تا با تمام چالش های اجرای رنگ پلاستیک روی رنگ روغنی آشنا بشی.
اول از همه باید بگم که بله ، میشه رنگ پلاستیک رو با توجه به تفاوت هایی که با رنگ روغنی داره، روی اون اجرا کرد. البته یه مراحلی باید طی بشه تا رنگ روغنی، آماده پذیرش رنگ پلاستیک بشه
چطور روی رنگ روغنی، رنگ پلاستیک بزنیم؟
گام اول: خشک و آماده شدن رنگ روغنی
رنگ روغنی علاوه بر بویی که ایجاد میکنه، دیرتر هم خشک میشه. خشک شدن رنگ روغنی یه فرایند شیمیایی و زمان بره. محلی که رنگ خورده ممکنه یک تا چند ماه طول بکشه تا برای رنگ کردن دوباره آماده بشه.
حواست باشه که تا وقتی رنگ روغنی بطور کامل خشک نشده نباید روی اون رنگ پلاستیک اجرا بشه. این کار باعث میشه روکش پلاستیک خیلی زود از بین بره.
پس تا خشک شدن کامل رنگ روغنی و آماده شدن اون، نقاشی ساختمان رو شروع نکن.
گام دوم: خراشاندن سطح رنگ روغنی
خراشاندن سطح رنگ روغنی با سنباده هایِ ورقه ایِ نرم انجام میشه. توی این مرحله باید نفوذ اولیه به رنگ روغنی ایجاد بشه و برای مرحله بعد آماده بشه. خیلی مهمه که سنباده زدن جوری انجام بشه که در مرحله بعد به مشکل نخوری.
چیزی که در آخر این مرحله بدست میاد، سطحی خراشیده شده و غیر براقه؛ خلاف اون چیزی که از رنگ روغنی انتظار داری که معمولا سطح براقی داره.
گام سوم: آشتی دادنِ رنگ روغنی با رنگ پلاستیک (به کمک شوینده های صنعتی مثل تری سدیم فسفات)
روغن و آب دو تا از موادی هستن که اصلا با هم مخلوط نمیشن. در این بین بعضی مواد هستن که مثل پل، این دو ماده رو بهم وصل کرده و آشتی شون میدن؛ به این مواد امولیسیون کننده میگن.
رنگ پلاستیک پایه آبی داره و رنگ روغن هم پایه روغنی؛ پس عجیب نیست که به هم خوب نچسبن. حالا برای این که این دو رو بهم وصل کنیم از بعضی مواد صنعتی استفاده میکنیم.
ماده ای که توی ایران هم تولید میشه و قیمت مناسبی داره تری سدیم فسفاته و میتونی اون رو بصورت آنلاین بخری. این ماده کار همون پل رو انجام میده و باعث میشه چسبندگی بین رنگ پلاستیک و رنگ روغنی ایجاد بشه. بعضی از نقاش ها، فقط به یه دستمال مرطوب بسنده میکنن که باعث میشه در آینده نه چندان دور روکش رنگ پلاستیک پوسته پوسته بشه و برگَرده.
طریقه مصرف این ماده هم اینطوره که یک چهارم لیوان از این ماده رو در یک گالن آب حل میکنی و با یه اسفنج به سطوح خراشیده شده میکشی. البته باید سطوح قبل از اسفنج کشیدن خوب تمیز بشن و گرد و غباری نداشته باشن.
هنگام استفاده از این ماده یادت باشه از دستکش و ماسک استفاده کنی.
گام چهارم: آستر پلاستیک زدن
حالا به مرحله آستر یا پرایمر میرسی. آستر رو باید طوری بزنی که سطح یه دست و صاف بشه. زدن رنگ پلاستیک در واقع با همین مرحله شروع میشه و زیرکار اون رو باید صاف کرد. جاهایی که رنگ روغنی برداشته شده و یا خوردگی وجود داره، باید ترمیم بشه.
بخش خوب این موضوع اینه که آستر پلاستیک زود خشک میشه و بعد از گذشت حدود ۱۵ تا ۳۰ دقیقه، میتونی رنگ پلاستیک رو شروع کنی.
گام پنجم: اجرای رنگ پلاستیک روی سطح
برای نقاشی میتونی از قلمو، غلطک و یا پمپ هوا استفاده کنی و نوع رنگ زدن، به خودت بستگی داره. تنها چیزی که باید مدنظر قرارش بدی اینه که حتما باید دو بار رنگ پلاستیک زده بشه تا هیچ اثری از رنگ روغنی زیر اون نباشه.
حتی بعضی از جاها نیازه بیشتر از دو بار رنگ بشن ولی حداقل باید دو بار رنگ پلاستیک زده بشه. پس باید به این مساله توجه کنی تا بعد از رنگ زدن، رنگ روغنی زیر کار معلوم نباشه.
جمع بندی
بعضی ها که خانه شون رنگ روغنی داره و یه مدتی از اون میگذره، دنبال این هستن که رنگ جدیدی استفاده کنن. رنگ پلاستیک انتخاب خوبیه و مزایای خودش رو داره ولی برای اجرای رنگ پلاستیک روی رنگ روغنی، چالش هایی وجود داره. در این مقاله سعی کردم روشی کلی برای طریقه زدن رنگ پلاستیک روی رنگ روغنی ارائه بدم و به این سوال که «ایا روی رنگ روغن میشه رنگ پلاستیک زد؟» جواب بدم. امیدوارم این روش، به کارت بیاد و از اون استفاده کنی.