8 مشکل رنگ آمیزی و راه حل ترمیم رنگ خراب چه مواردی هستند . با فروشگاه رنگ باما در بخش مقالات رنگ باما همراه باشید تا «8 مشکل رنگ آمیزی و راه حل ترمیم رنگ خراب» را مورد بررسی قرار دهیم . پس با فروشگاه رنگ در کرمان همراه باشید.
نقاشی و رنگ آمیزی برای تغییر ظاهر و دکوراسیون خانه، هر چند وقت یکبار، امری واجب است. حالا تصور کنید رنگ و ابزار موردنیاز را تهیه کردهاید و بعد از کلی زحمت و هزینه خانه خود را نقاشی کردهاید، اما با مشکلاتی مواجه میشوید که اصلا انتظار آن ها را نداشتید. در این مطلب قصد داریم 8 مشکل رنگ آمیزی و راه حل ترمیم این اشکالات و معایب را که باعث خراب شدن رنگ و ظاهر سطوح میشوند بیان کنیم.
8 مشکل رنگ آمیزی و راه حل ترمیم رنگ خراب
1- طبله کردن یا تاول زدن رنگ یا حبابی شدن (Blistering)
هر وقت دیدید لایه زیرین رنگ به شکل حباب های کوچک و بزرگ در آمده و باعث بروز برآمدگی هایی روی سطح کار شده یعنی رنگ طبله کرده یا تاول زده یا حبابی شده است. این مشکل زمانی بروز میکند که سطح رنگ شده مرطوب باشد و رطوبت پیش از خارج شدن زمان زیادی زیر سطح باقی بماند، یا رنگ آمیزی سطح در محیطی که رطوبت بالایی دارد انجام شود. اجرای لایه های دوم و سوم رنگ در حالیکه لایه زیرین هنوز خشک نشده باشد، و نیز زیرسازی ناماسب قبل از اجرای رنگ باعث بروز این مسئله میشوند.
راه حل
از رنگ کردن سطوح در رطوبت بالا خودداری کنید. از خشک بودن سطح قبل از اجرای رنگ مطمئن شوید. اگر سطح شما نیاز به اعمال چند لایه رنگ دارد، حتما تا خشک شدن لایه قبلی صبر کنید. با تهویه مناسب هوا از خروج رطوبت اطمینان حاصل کنید. در نهایت با اعمال پوشش آستری مناسب زیر سطح کار، کیفیت رنگ نهایی را تضمین کنید.
2- گچی شدن رنگ (Chalking)
قرار گرفتن در معرض رطوبت، نور آفتاب و گرما در طولانی مدت رزینهای موجود در رنگ مایع و رنگ پودری را خراب میکند. این پدیده که به آن گچی شدن رنگ میگویند، باعث میشود ذرات رزین و رنگ دانه چسبندگی و استحکام خود را از دست بدهند و لایهای گچ مانند روی سطح رنگ شکل میبندد. رنگ های بی کیفیت که رنگدانههای ضعیفی دارند مقصر اصلی این مشکل هستند. رنگ هایی که تینت خیلی زیادی دارند یا خیلی روشن هستند سریع تر گچی میشوند. رقیق کردن بیش از اندازه رنگ نیز میتواند عامل دیگری باشد.
راه حل
از رنگ های باکیفیت استفاده کنید، به خصوص اگر قصد استفاده از رنگ های روشن را دارید. در صورت گچی شدن رنگ بعد از اجرا، قسمت های گچی شده را بتراشید، آستری بزنید و بعد از خشک شدن آستری دوباره رنگ آمیزی کنید. از رقیق کردن زیاد رنگ پرهیز کنید.
3- رگه شدن یا ترک خوردن رنگ (Cracking)
خطوط و درزهای رگ مانندی که روی حداقل یک لایه از رنگ خشک شده ایجاد میشوند، شکل نامطلوبی به ظاهر رنگ میدهند. این مشکل معمولا زمانی بروز می کند که لایه دوم رنگ قبل از اینکه لایه قبلی خشک شده باشد اعمال شود.
راه حل
رنگ قسمت های معیوب را بتراشید، سطح زیر آن را سنباده بزنید و گرد سنباده را کاملا تمیز کنید. بعد از خشک شدن سطح با آستری مناسب سطح را پوشش دهید و بعد از خشک شدن آستری با یک رنگ باکیفیت سطح کار را نقاشی کنید.
4- کپک زدن رنگ (Moulding)
کپک زدگی رنگ زمانی مشخص می شود که نقاطی با رنگ سیاه، خاکستری، قهوهای یا سبز که در واقع قارچ هستند روی سطح پدیدار میشوند. قارچ ها در محیط های نمناک، فاقد تهویه هوای مناسب، تاریک و به دور از نور آفتاب رشد میکنند. رنگ های بیکیفیت که افزودنیهای ضدقارچ و ضد باکتری ندارند بیشتر در معرض کپک زدن هستند.
راه حل
نقاط معیوب را با سرکه سفید بشویید تا قارچ ها پاک شوند. قبل از اجرای رنگ سطح کار را با آستری های ضد لک پوشش دهید. از رنگ های بی کیفیت اکریلیک و پایه روغن استفاده نکنید. در محیط هایی که رطوبت بالایی دارند از هواکش استفاده کنید تا هوای محیط را تهویه کند.
5- زرد شدن رنگ (Yellowing)
معمولا محیط هایی که نور آفتاب کمی دارند با مشکل زرد شدن رنگ مواجه می شوند. برای این فضاها، بهتر است از رنگ های آلکیدی و پایه روغن استفاده نکنید. برای چنین فضاهایی رنگ های اکریلیک گزینه مناسب تری هستند.
6- پوسته شدن رنگ (Peeling)
پوسته شدن رنگ مشکلی بسیار متداول است و دلیل بروز آن جدا شدن لایه بیرونی رنگ از لایه زیرین آن است. رطوبت زیاد، اعمال مستقیم رنگ روی سطح آلوده و چرب و از بین رفتن چسبندگی بین پوشش رنگ و سطح زیرین باعث بروز این مشکل هستند.
راه حل
رنگ قسمت های معیوب را بتراشید و با کمک سنباده کاملا صاف و یکنواخت کنید. گرد سنباده، چربی و هر آلودگی دیگر را خوب پاک کنید. سطح موردنظر را بتونه کاری کنید تا رنگ جدید خوب به سطح کار بچسبد. از رنگ با کیفیت استفاده کنید.
7- چین و چروک خوردن رنگ (Wrinkling)
چروک خوردن زمانی رخ می دهد که رنگ اعمال شده روی سطح خیلی غلیظ و ضخیم اجرا شده باشد یا هنگام اجرای لایه دوم رنگ، لایه قبلی کامل خشک نشده باشد. همچنین وقتی رنگ خشک نشده در معرض باران، رطوبت شدید و شبنم قرار بگیرد می تواند دچار چین و چروک شود.
راه حل
خشک شدن لایه زیرین رنگ قبل از اجرای لایه نهایی به صبر نیاز دارد. در مناطقی که آب و هوای گرم، سرد و شرجی دارند زمان بیشتری برای خشک شدن کامل رنگ اختصاص دهید. همچنین رنگ باید به صورت یکنواخت روی سطح اجرا شود. لایه های نازک رنگ علاوه بر ظرافت و زیبایی بیشتر رنگ نهایی، سریع تر نیز خشک میشوند.
8- شوره زدن رنگ (Efflorescence)
گاهی ممکن است لایه ای ضمخت از کریستالهای نمک سفید روی سطح نقش ببندد. شوره زدن رنگ زمانی اتفاق میافتد که نمک موجود در آجر، سیمان و ملات در رطوبت حل شود و به سطح بیرونی نفوذ کند. اعمال رنگ قبل از خشک شدن ملات و سیمان، نفوذ رطوبت از سطوح داخلی، چکه کردن و نشت آب روی سطح، زیرسازی نامناسب قبل از اجرای رنگ و عدم بتونه کاری میتوانند عوامل شوره زدن رنگ باشند.
راه حل
مشکل شوره زدن رنگ را در یک روز آفتابی و گرم برطرف کنید. اطمینان حاصل کنید که نشتی آب ندارید و هیچ رطوبتی به سطح نمیرسد. با برس سیمی، کاردک یا محلول آب و سرکه سطح معیوب را از شوره ها پاک کنید. با کمک بتونه زیرسازی سطح را به خوبی انجام دهید. میتوانید از پوشش های زیرین و آستری ضد رطوبت استفاده کنید. صبر کنید تا بتونه و سپس آستری خوب خشک شوند و بعد با رنگ های اکریلیک سطح موردنظر را رنگ کنید.
فروشگاه رنگ در کرمان | فروش رنگ در شهر کرمان | فروش رنگ اکریلیک در کرمان | فروشگاه های رنگ و تجهیزات کرمان | رنگ فروشی رزین فروش چسب کرمان